Kledingmaten tijdens de zwangerschap

Hoera! Je bent zwanger! Misschien zijn jij en je partner hier al heel lang mee bezig en is het een droom die uitkomt, een kindje van jullie samen. Hartstikke fijn natuurlijk, een zwangerschap is mooi en bijzonder. Echter, is het niet altijd praktisch.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames


  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Scotch & Soda: Bij Scotch & Soda is een overzicht te vinden met maten en tabellen

Bekijk hier de kleding en tabellen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Er zijn zaken waar je rekening mee moet houden als je zwanger bent. Eén van die zaken waar je rekening mee moet houden, is dat naarmate je zwangerschap vordert, je steeds minder kleding zult passen. Je kledingmaat groeit mee met je zwangerschapsbuik.

Kledingmaten tijdens de zwangerschap

Wanneer begin je met het dragen van zwangerschapskleding? Dat verschilt per vrouw en is afhankelijk van de groei van je buik. Wellicht vraag je je af welke kledingmaat voor jou geschikt is. Het antwoord is vrij simpel; je kunt dezelfde confectiemaat aanhouden als voor je zwangerschap. Zwangerschapskleding is in principe gemaakt om mee te groeien met je veranderende lichaam rondingen. Het is gemaakt van rekbaar materiaal dat dus kan meerekken. Hierdoor kun je zwangerschapskleding tot aan het einde dragen.

Kledingmaten en zwangerschap

De laatste loodjes

Houd er wel rekening mee dat je je tijdens de laatste weken minder prettig zult voelen in strakke kleding. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk en kies in deze periode voor wat wijdere zwangerschapskleding waarin je lekker kunt ‘loungen’.

Maattabel zwangerschapskleding:

Kledingmaat Confectiemaat Jeansmaat Heupomvang in cm
XS-S 34 27 89-92 cm
S 36 28 93-96 cm
S-M 38 29 97-100 cm
M 40 30 101-104 cm
M-L 42 31 105-108 cm
L 44 32 109-112 cm
L-XL 46 33 113-116 cm
XL 48 34 117-120 cm

Na de zwangerschap

Wanneer je zwangerschap voorbij is, zul je merken dat je steeds meer afvalt en je zwangerschapsmaat weer kwijtraakt. Je kunt je zwangerschapskleding weggooien, maar misschien word je in de toekomst nog wel een keer zwanger en komt de zwangerschapskleding die je al aangeschaft had weer heel goed van pas. In dat geval is het verstandig om je zwangerschapskleding te bewaren.

Informatie over maten:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie